Cerpen Suamiku Polis Garang

Memang batang butuh yang suamiku miliki jauh lebih besar dan tegang dari apa yang aku pernah bayangkan. yang bermaksud : “ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Tapi hari ni Si Akhmal ni betul-betul mencari pasal! Disebabkan oleh dia, Ellysa menerima surat saman dari Encik Polis tadi. Aku memang sudah lama berkenan dan geram dengan kecantikan bini jiran aku ni. Semoga Allah mengabulkan doa dalam nama yang indah itu. ” Terhambur ketawa Auni. minggu depan final dah. Biasalah dah tua-tua ni anak cucu semua duduk jauh jadi nak mengelak bosan dirumah, makcik mengikut je pakcik kamu ke mana saja dia pergi. Mengandungi cerita-cerita yang digarap dalam pelbagai 'rasa'. Kumpulan cerita-cerita atau cerpen, ada cerita islami, cerpen cinta, cerpen remaja, kisah-kisah sedih, cerita yang bertemakan kritik sosial, kisah persahabatan, keluarga, dan banyak cerita bagus lainnya. Mungkin, mamat tu akan pergi buat report polis. Mungkin memori itu hanya terbentuk untuk sekejap. Ya Allah kembalikanlah kebahagiaan rumahtanggaku. Bos taklah garang mana. Aku tak bisa berkata banyak, hanya diam ketika dia memaki diriku dengan ucapakan yang tak berperi’kebinatangan itu. Dan dia dah cukup beruntung sebab dapat suami yang baik macam Amirul,” ucapan bapa mertuanya tadi benar-benar terasa bagai halilintar menyapa ke telinga. Terkezut ada, tergamam ada dan segala ada beradik TER lah yang ada. Padahal setiap kali pertandingan larian 100 meter,dialah yang tercorot (misalnya). Berat memang. Kau ingat dengan muka kau ala-ala artis Korea idaman wanita, aku akan sukakan kau ke? Piirah! Lebih baik aku layan mamak dekat restoran. Penghasilan cerpen ini sekadar ingin dijadikan sebagai ikhtibar untuk kita semua. Kedua kakinya dia jejakkan keras-keras pada kasur hingga pantatnya terangkat tinggi untuk menelan seluruh batang kontol Rizal dan datanglah dewa nikmat merangkum seluruh otot, daging dan tulang. 'Tak pe,hari esok masih ada. sy dh 7 thun menikah. Tidak tahu kenapa aku mesti marah-marah seperti itu. best sangat kak. Secara tiba-tiba orang tadi akan berlari sepantas-pantasnya sehingga dia sendiri merasa hairan dengan kemampuan dirinya yang luarbiasa itu. Segala fikiran buruk yang aku sangkakan tentang calon suamiku ini amatlah tak terjangkau dek akalku. Rasa nak tumbuk je. Kau ingat dengan muka kau ala-ala artis Korea idaman wanita, aku akan sukakan kau ke? Piirah! Lebih baik aku layan mamak dekat restoran. Kelihatan kak Ton sibuk menaip sesuatu di komputer. Nama punya la cantik. Seni bina Villa ni pun cantik. Suamiku itu adalah pilihan orang tua dan selisih 20 tahun dengan Uni. "Aku nak kau bunuh perempuan tu! Kalau boleh, jangan sampai mayat dia ditemui oleh pihak polis. LAKI-LAKI SEJATI Cerpen Putu Wijaya Seorang perempuan muda bertanya kepada ibunya. Dia dah mula dah! Kau sabar jelah Izzah. kalau cik anon rasa mcm tak logik, ehem3 ni namapun cerpen. Dia nya (bapa mertua) sa-orang bekas polis yang telah bersara bila umur nya 45 tahun dan pada masa itu memandu teksi untuk pencarian hidup se. Kalau urusan materi, calon suamiku kan udah makmur jadi direktur stasiun tv. “Biar saya. best sangat kak. Kena bajet garang sikit. Aku hampir mengalirkan air mata dikala mendengar cerita daripada bakal suamiku. dari cerpen “hanya seketika” ini dapat diambil pelajaran : “bahwa mencintailah seseorang seperti cintanya zainab, cinta yang tulus, seburuk apapun kelakuan pasangan kita balaslah dengan kesetiaan dan cinta kasih, dan mohonlah kepada ilahi robbi hidayah buat orang orang yang kita cintai, supaya dia (orang yang kita cintai) bisa berubah, karena dengan kesetiaan dan ketulusan cinta, Insya. ” Bicara mereka terhenti di saat bunyi azan yang berkumandang dari surau berdekatan. Bila terdengar abi Khalid menyuruh ustaz Nasrul pergi berjumpa denganku. Asalkan perempuan tu tak muncul depan mata aku,” Arah lelaki yang sedang duduk di dalam kereta Lamborghini Gallardo Spyder berwarna hitam itu. dan mama mama sentiasa doakan agar anak dan menantu mama kuat menghadapi ujian pertama alam berumah tangga kamu berdua ini. Aku perlu menangis saat ini! agar rasa yang cukup menyakitkan ini dapat kualirkan pergi. Sweet Guy AKU berdiri di almari kayuku sambil berfikir. Sungguh hatinya tidak tenteram membaca mesej ringkas tadi. Aku rindu main polis dan penjahat sebab asyik aku je yang jadi polis dan dapat tembak dia. semua novel dan cerpen yang saya update takkan ada terus kat wall blog ni. Actually, mr heartless ni wujud. “Saya menceritakan kepada keluarga peristiwa hitam itu dan bapa yang terkejut membuat laporan polis. mencari mana mentari kita. Sambal belacan juga dihidangkan namun begitu Carl Hensem tidak mahu makan. Betullah kata arwah, Rayqal telah memberikan hatinya pada wanita itu. Ah, aku tidak menyangka bahwa sahabatku, Dirta, yang sudah lama menjomblo, akhirnya malah menyalipku dan duluan menikah. Suamiku Kuat Nafsu. Manakala Shida tetap murung, berada di bilik Farisha, dan tidak pulang ke rumah malam tadi. “Tapi saya tak berani encik. CIA pun tak tau. Penat saja berlakon pengsan bila tiga lelaki yang boleh buat hati dia rasa something wrong somewhere ada depan mata dalam satu masa yang sama. Malas nak melayan rakan sekelasnya yang kebanyakkan daripada mereka memang seringkali tidak suka dengan apa saja yang dia lakukan. “Wow!!! hebat gaya larian suamiku itu” Joyah Jaclyn sengih panjang. ” Suamiku bersungguh-sungguh meminta maaf dariku. '' Hish! Paksa paksa pulak!'' Marah El. Hello para penggemar cerpen, kita jumpa lagi dalam blog kumpulan cerpen,kali ini aku carikan cerpen yang unit untuk anda, aku berharap dengan postingan cerpen ini akan menambah koleksi kumpulan cerpen anda, oke deh kita lanjut aja ya!!. Hubungan aku suami isteri tiada apa-apa masalah. Dia tidak lagi gagap, bahkan terkesan garang, walau tidak segarang tulisan-tulisannya yang selama ini aku kenali (catatan: kemudian aku tahu bahwa sekian banyak tulisannya tidak aku kenali sebagai tulisannya karena dia menulis dengan beberapa nama samaran). Allah tahu apa yang terbaik buat Hannah. seronoknya dpat hasben cam daim tu. Cerpen terbaru Sahara, biase2 je. Sayang tak tidur lagi? Tak baik perempuan yang mengandung tidur lewat,” ujar suamiku sambil mengurut lembut kakiku yang kian membengkak dengan minyak sejak usia kandunganku yang kedua ini mencecah tujuh bulan. hampa carilah kat mana pelik dia tu. well, laki mmag ego so pasangan dia mmang kene sabar dgn ego dia. Betullah kata arwah, Rayqal telah memberikan hatinya pada wanita itu. Aku bengang kerana tidak dapat memikirkan apa yang Puan Ayu akan buat kepada diriku. Aku terasa bahagia. Pak Samad,kaki judi dan kaki botol,orangnya garang dan tidak betah duduk di rumah. CERITA LUCAH SITI GANAS Ini adalah kisah nyata diriku. Berat memang. Mengisahkan Hisham seorang duda yang mempunyai dua orang anak iaitu Hanna, 18 tahun dan Hanis, 12 tahun. Baginya lelaki semua mata keranjang. Fareez menarik kerusi lantas dilabuhkan punggung. Setiap kali habis, dia akan bertepuk tangan. salam kepada semua yang sudi mengulas cerpen saya. Bukan sahaja dia merampas gadis pujaan aku tapi dia turut menyebabkan aku menghadap Cikgu Rosli yang garang di bilik disiplin beberapa kali gara-gara fitnah yang Farid taburkan. Monitor yang berada di bilik Aisyah mengeluarkan bunyi yang panjang. Kudapati suamiku agak ternganga menyaksikan bagaimana diriku disetubuhi oleh Syamsul. "Hanya itu yang terluah. Buat apa kalau ada sijil. Adakah dia akan menjadi acik polis yang boroi selepas bersara nanti? Haih tiba-tiba aje kau. “ Walaupun dia cuma tukang kemas bilik je, kamu berdua tidak boleh duduk dalam bilik macam nie. :) jodoh itu rahsia Allah. KL tu hutan Bandar, mana Bunga biasa di sana,” katanya seraya memandang Bunga yang tunduk menekur tikar. dari cerpen “hanya seketika” ini dapat diambil pelajaran : “bahwa mencintailah seseorang seperti cintanya zainab, cinta yang tulus, seburuk apapun kelakuan pasangan kita balaslah dengan kesetiaan dan cinta kasih, dan mohonlah kepada ilahi robbi hidayah buat orang orang yang kita cintai, supaya dia (orang yang kita cintai) bisa berubah, karena dengan kesetiaan dan ketulusan cinta, Insya. Aisyah nama si perempuan ni. Jadi, memikirkan keadaan yang tidak kondusif untuk kesemua readers yang line internet readers semua terdiri daripada bermacam-macam taraf, dan saya mahukan readers tidak frust untuk membaca, maka saya ambil keputusan untuk repost cerpen Mr Frost Face ini di dalam blog ini, secara FULL. Kalau boleh, demi Ita, demi Zizi abang buanglah tabiat minum arak tu. Penghasilan cerpen ini sekadar ingin dijadikan sebagai ikhtibar untuk kita semua. tapi nk buat macam mana. Aku hampir mengalirkan air mata dikala mendengar cerita daripada bakal suamiku. Rupanya ada seseorang penduduk di situ telah melaporkan kepada polis akan perbuatan ku yang mencurigakan. Mengisahkan Hisham seorang duda yang mempunyai dua orang anak iaitu Hanna, 18 tahun dan Hanis, 12 tahun. Dialah lelaki yang menjadi tunggak utama cerita aku jika ceritaku ialah novel. Serius, tidak aku sangka langsung bahawa jejaka pendiam itu bakal bergelar doktor pakar tulang dalam masa tiga tahun lagi. Tiba-tiba teringat cerita dulu,” Suamiku Qhalif senyum memandang aku. Eh , kejap ! Dia cakap pasal aku la kan ? Aduh , sempat dia kenakan aku depan keluarga aku sendiri !. ” “Kalau macam tu. "Walaupun awak dingin plus garang saya tetap sayang awak" kata tengku Aira Amira. Jika sebelum ini, aku pernah berjanji akan taat dengannya kerana dia adalah suamiku, tetapi kini aku berjanji akan setia dengannya kerana aku sungguh menyayanginya. Kakiku melangkah menuju ke pejabat sebelum ke kabin kuda. Berikanlah Farah kebahagian yang ingin Abang berikan. Dia faham abang sibuk. Haziq membebel sendiri dalam hati. Dengan baby bump yang semakin besar, Chua tampil bergaya rock dengan putranya. for guy pulak, janganlah trlampau ego kerana hati girl ni sangat lembut , lemah. ” Dengar suara Mazni. Suamiku yang ku cintai mencapakkan aku tetika ia tau aku menelorkan telor yang tak sewajarnya untuk ukuran habitat kami. Tunggulah umur adik 25 ke 26 ke? ” Faqih Atif berkata membantah kata ibunya. Kan adik you ada? I dah janji nak bawa you malam ni. ' Eusoff makan tanpa memperdulikan Suhaida yang sedang berdiri. Penghasilan cerpen ini sekadar ingin dijadikan sebagai ikhtibar untuk kita semua. Satu kucupan indah singgah di dahiku. If can make movie about the bad politicians, royalty, polis in this country, sure make money one. Muncul di hadapan rumahku. Dia akui sedikit sebanyak dia menyukai Akhalil. So doktor kata apa?” tanya suamiku dengan wajah yang jelas menampakkan kerisauan. Buat apa kalau ada sijil. Inilah cabaran buat dia seorang jurujual secara langsung part time. Pintu pejabat ku tolak perlahan. Jadi, memikirkan keadaan yang tidak kondusif untuk kesemua readers yang line internet readers semua terdiri daripada bermacam-macam taraf, dan saya mahukan readers tidak frust untuk membaca, maka saya ambil keputusan untuk repost cerpen Mr Frost Face ini di dalam blog ini, secara FULL. Saat inilah aku nantikan walaupun aku dulu pernah angankan lelaki yang di hadapanku kini adalah Harith. Dir pun tak suka nak buka aib orang, bukan dapat apa pun. Rupa-rupanya Rocky memang dikehendaki oleh polis kerana banyak melakukan perbuatan jenayah terutamanya meragut. Firman Allah S. Cerpen - Amnesia [Ending] Nadiya seorang yang garang. Garang di Panggung, 10 Potret Maternity Chua Kotak yang Syahdu Banget 4. “Abang, bertaubatlah bang. Monitor yang berada di bilik Aisyah mengeluarkan bunyi yang panjang. Ketika menerima panggilan dari Balai Polis Gua Musang, jarum jam menunjukkan pukul 12. Kalau aku, rela kahwin dengan tarzan wei, daripada kahwin dgn naga. Aku cepat-cepat berlari memasuki kamar dan berlagak tidak tahu apa-apa. Babah saya tu garang. Biarlah setakat SPM. a Irfan Danial Anderson tu seolah membalas demdam padaku,teruk aku kena buli,dah tu serius sepanjang masa. ia menunjukkan awak tak berusaha membuat cerpe ni kalau tiru sikit2 takpelah ni tiru ayat betul2 asli cuba tukar sikit situasitu mungkin saya boleh terima. Raina berjalan ke arah Farhan yang kelihatan kaku di hadapan pintu. Menulis cerpen membuatmu hidup. 'Tak pe,hari esok masih ada. :) jodoh itu rahsia Allah. Emmm, Rimy masih lagi dalam pengajian kedoktoran di India. Murni hanya boleh berada di luar rumahnya, kerana rumah Nashley dikelilingi oleh garam yang sudah dibacakan ayat suci al-Quran supaya melindungi rumah tersebut daripada dimasuki oleh makhluk halus. Dia dah mula dah! Kau sabar jelah Izzah. Tapi dilarang nya juga. ” Belum sempat Nur melangkah, Noah terlebih dulu menahan Nur dengan mendepakan tangan kanannya yang memegang helmet. Dengan sekali lafaz,aku kini menjadi milik sah Qaisy Qayyum. aku terpaksa berdiri kerana harini bus penuh. “Lisa, I think kan, dia tu Ok, sedap mata memandang, Nak cakap garang taklah garang tapi tegas, sayang kau, kuat cemburu sikit, Tak banyak cakap, Orangnya maybe sawo matang atau kuning langsat. Aku nak kau lupekan jantan tak guna tu” ujar lelaki itu. ia menunjukkan awak tak berusaha membuat cerpe ni kalau tiru sikit2 takpelah ni tiru ayat betul2 asli cuba tukar sikit situasitu mungkin saya boleh terima. Aku menyimpan briefcase suamiku dan terus pergi ke dapur untuk menyimpan semua makanan yang dah lama sejuk. Kadangkala Allah hilangkan mentari. “ Dah, tak ada tapi-tapi…susah sangat ke nak faham apa saya cakap?! Cakap kat Encik Syafiq tu, tolong pergi dari sini sebelum saya buat report polis, faham?!” Amarahku kian memuncak. Abanglah katakan. Saya kumpulkan kekuatan untuk pergi ke Balai Polis berjumpa suami di lokap. Cerpen ini diadaptasi dari sebuah kisah benar (sahabat baik saya) yang ceritakan dari email. Dan yang paling buat aku rasa nak tampar muka sendiri banyak sekali sebab nak sedarkan yang ini betul-betul kenyataan bukannya cubaan apabila insan yang ditakdirkan Allah untuk menjadi suamiku merupakan insan yang tak pernah aku jangka sebelum ini. Pintu dikunci sebelum kami berdua masuk kedalam keretaku untuk kebalai polis untuk menceritakan apa yang berlaku. Dia melabuh duduk di kerusi. Terkilan dengan tindakan aku. Manisnya Kenangan akan membawa pembaca ke dalam dunia yang penuh dengan humour, kesedihan dan pastinya. Suamiku tidur di bilik atas. Menulis cerpen membuatmu hidup. Terasa penat lelahku sudah terbalas dengan noktah ayat terakhir ini. ” Terhambur ketawa Auni. " Dalam benak Haris merancang sesuatu. "Ya Tuhan,di pesan masuk akun fb suamiku,begitu banyak ungkapan romantis dari nama seorang perempuan,demikian juga balasan suamiku. Sama warna dengan aku. Manisnya Kenangan akan membawa pembaca ke dalam dunia yang penuh dengan humour, kesedihan dan pastinya. Sudah jam 1 pagi namun kelibat suaminya masih belum kelihatan. Dengan sekali lafaz, terpaterilah sebuah janji sehidup semati yang bersaksikan berpuluh pasang mata di dalam Masjid As-Syakirin yang penuh dengan tetamu. Sudahnya, selepas sepuluh minit tayangan, Dhea sudah terlentok sana sini. Tunggulah umur adik 25 ke 26 ke? ” Faqih Atif berkata membantah kata ibunya. Itulah nasib Safura bersuamikan lelaki veteran ini. Itulah kali pertama aku ingin menembuskan cerpenku ke media. Kami lalu diberkas oleh pihak polis. Cantik! El pakai baju kurung kedah berwarna merah. Cerpen Nakal Sayang suamiku sayang aku telah dijodohkan ngan anak kawan bapak aku. Walau dulu aku terasa yang cara Abah terlalu zalim dan mendera, tapi sekarang ini aku rasa berterima kasih pada Abah. Jadi, memikirkan keadaan yang tidak kondusif untuk kesemua readers yang line internet readers semua terdiri daripada bermacam-macam taraf, dan saya mahukan readers tidak frust untuk membaca, maka saya ambil keputusan untuk repost cerpen Mr Frost Face ini di dalam blog ini, secara FULL. bapak aku tu jenis garang orgnya, nak tak nak terpaksalah aku ikut. " Tak apa ibu , Qai tak kisah pun. jangan smpai menyesal satu hari nnti. Meski dilahirkan sebagai anak sulung dalam keluarganya, dia membesar sebagai kakak yang lembut, penyayang namun dalam masa yang sama tegas. Raudhah memandu dengan laju sekali. Cerpen ini diadaptasi dari sebuah kisah benar (sahabat baik saya) yang ceritakan dari email. Nama punya la cantik. Suamiku,Satu langkah telah kutempuh. Sayangnya dalam keadaan ini, hati kian sendat oleh rasa pedih yang menyekat kerongkongku. "Assalamualaikum,"salam diucap oleh suamiku itu lalu memegang tanganku. Cerpen:Kerja Aku menapak ke hadapan sambil mataku memandang ke tepi mencari satu kertas tertampal diluar kedai mereka yang kuharap tertulis ' JAWATAN KOSONG ''. Maxi yang tetap meneruskan ujikajinya ke atas Shida. Since sekolah menengah lagi tahu x?. Janganlah cintaku terhadap suamiku semakin menjauh dari hati. Puas kita menangis. Eh , kejap ! Dia cakap pasal aku la kan ? Aduh , sempat dia kenakan aku depan keluarga aku sendiri !. lalu saya ambil inisiatif dgn menjadikan ia satu cerpen sebagai perkongsian dengan anda semua. Sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita-cita maka dengan sendirinya nanti kamu akan tahu erti dan nilai cinta yang sebenar. Dijaga oleh suami sendiri di kala isteri bekerja di negeri yang berlainan dengan si suami tegar meminta cerai dengan sang suami yang sanggup menjaga bapa mentua siang dan malam sendirian. ” Azman tersenyum. Ayat yang terakhir telah aku noktahkan. Setelah yakin dengan keizinan Allah, dan dia merasakan dia mampu, akhirnya dalam diam dia merisik aku daripada ummi dan walid. ia menunjukkan awak tak berusaha membuat cerpe ni kalau tiru sikit2 takpelah ni tiru ayat betul2 asli cuba tukar sikit situasitu mungkin saya boleh terima. Buat apa kalau ada sijil. on 2/09/2016 06:44:00 pm in Suamiku 19 Tahun with No comments Petang baru aku selamat sampai di kampung. Petikan gitar bersenandung. Sweet Guy AKU berdiri di almari kayuku sambil berfikir. begitupun, semalam 12 mei, 2018 mereka terpaksa berpisah kerana Parhan menjalani latihan untuk navy di Lumut. Tapi permintaan dia ditolak mentah-mentah dan siap kena backhand dengan papa aku yang sememangnya garang dengan dia. '' Hish! Paksa paksa pulak!'' Marah El. “Lisa, I think kan, dia tu Ok, sedap mata memandang, Nak cakap garang taklah garang tapi tegas, sayang kau, kuat cemburu sikit, Tak banyak cakap, Orangnya maybe sawo matang atau kuning langsat. Biarpun terpaksa menahan telinga dek cemuhan sanak saudara dan orang sekeliling, Rayqal sanggup menerima arwah Ezza sebagai isteri sedangkan lelaki itu tahu dia hanya adalah pak sanggup bagi menutup malu wanita semulia arwah Ezza yang dirogol ketika pulang dari tempat kerjanya. Tema Tema adalah gagasan pokok yang mendasari suatu cerita. Pada detik ini aku sangat ketakutan. Dengan sekali lafaz,aku kini menjadi milik sah Qaisy Qayyum. aku risau jika gmbr aku dilihat org laen sudah tentu air muka suami dan keluarga akan jatuh. “Cerpen ‘Teja, Noktah Masih Jauh’ diolah dengan baik, dengan penggunaan dialog dan hujah yang tepat, kritis dan mantap. Kukucup suamiku dan kubisikkan padanya… “Tapi Abang Sayang tidak mampu membuang hubungan haram abang dari kaca mata Sayang. Untuk menyelami cinta dan cita-cita, anggap dahulu cinta itu derita dan cita-cita itu cahaya. Kalau aku tahu ini nasib aku , tak akan aku bersusah payah sambung pelajaran aku. Itulah nasib Safura bersuamikan lelaki veteran ini. Apa-apa pun, mari kita ke balai polis. ” Aku melambai tangan sebelum berlari anak ke arah kereta Along. Membangunkan aku pagi-pagi kalau aku malas dan tak mampu lagi bergerak. Aku sayang kan kau lebih daripada seorang adik angkat. Sorry sangat-sangat sayang. Dir pun tak suka nak buka aib orang, bukan dapat apa pun. Meski dilahirkan sebagai anak sulung dalam keluarganya, dia membesar sebagai kakak yang lembut, penyayang namun dalam masa yang sama tegas. a kartini r_sky blogger's cerpen hidup denganmu mati tanpamu part 4 cerpen suamiku cerpen suamiku doktor cerpen seram cerpen suamiku tengku manja cerpen suami garang cerpen suamiku pilot cerpen suamiku sombong cerpen suamiku kuat cemburu cerpen s cerpen [email protected]@ sassy gurlz. Pagi itu Adriana bangun awal, dia menoleh ke sisi memandang Faris yang masih lena. Pakkan saja dia yang sedang belajar di sebuah kolej memerlukan duit lebih. Kau pun tahu apa perasaan kau last night, tambahan pula kita bukan di Malaysia tapi di negara orang. ” Teragak-agak Alia memberi alasan sambil berbicara dalam hati, “Mintak-mintaklah kali ni berjaya. Saban hari air mata adalah teman setia, untuk mengadu dengan keluarga saya tidak berdaya. Saya juga, meminta maaf sekiranya cerpen ni mempunyai kesalahan dari segi ejaan,perkataan,ayat dan sebagainya. Beribu-ribu langkah lagi membentang di hadapanku. Barang-barang milik Azzah diserahkan dalam satu beg plastik. Hiii!!! Dah berhabuk dah blog aku ni tak sempat la nak update busy dengan PT3 ni lagi tak sampai 2 bulan nak exam so nak bagi blog ni hidup lagi so aku nak post something okey hahaha i donnnnnooo whyyy rasa nak buat cerpen je so ni lah cerpen aku. on 2/09/2016 06:44:00 pm in Suamiku 19 Tahun with No comments Petang baru aku selamat sampai di kampung. Tiba-tiba teringat cerita dulu,” Suamiku Qhalif senyum memandang aku. Masa tu dia tahu yang kau masih kawan dia yang kononnya boleh bantu dia, meringankan beban dia. ” “Cerpen yang mana?” tanyanya sambil mengernyitkan alisnya. Tidak berapa lama selepas itu. FIANCE Kasihku terhadapmu untuk selamanya, cintaku kepadamu kan sentiasa ada… FASHA ADDRYANAA HURM, dah lama rasanya tak mengganggu ketenangan orang. Dia tidak menggemari orang yang berperwatakan garang!. Izinkanlah diri ini menjadi bidadari buatnya. Huda hanya buat muka slumber. Habis sahaja azan, mereka sama-sama berdoa dan mengaminkan doa selepas azan. '' Keluarlah El! Ibu suruh kau keluar makan sekarang! Kalau tak aku peachkan pintu ni baru kau tahu!'' Jerit aku pula. Ya Alllah berilah jalan penyelesaian yang terbaik pada. Cuma Pak risau kalau Bunga nak ke Kuala Lumpur. Setibanya aku di rumah, kulihat kereta suamiku berada di garaj. Koleksi Cerpen Hanni Ramsul memuatkan himpunan cerita-cerita pendek yang ditulis sejak pembabitan beliau dalam bidang penulisan. Suamiku,Satu langkah telah kutempuh. CERPEN: kasanova vs playboy Abah syie tu memang garang lah. sesungguhnya, yang baik itu datangnya dari Allah S. Aku akan meminangnya untuk menjadi suamiku, ya aku tak akan ragu-ragu untuk merayunya menjadi menantu Ibu, penerus generasi kita, kenapa tidak, aku akan merebutnya, aku akan berjuang untuk memilikinya. Kes penderaan yang berlaku ke atas diriku dibicarakan. Petikan gitar bersenandung. Cerpen : cinta dia! Aku sampai hari ni pun x faham kenapa atuk aku dan atuk dia nak satukan kami bersama sedangkan seluruh dunia tahu yg kami ni hate each other. Dijaga oleh suami sendiri di kala isteri bekerja di negeri yang berlainan dengan si suami tegar meminta cerai dengan sang suami yang sanggup menjaga bapa mentua siang dan malam sendirian. Terasa bahagia. Terbaru (6/6/2015): Cerpen ni cerpen pertama. Raina mengangkat kening tanda bertanya. Kebolehan itu bukan pelik tapi anugerah Allah… "Dalam dunia Siti dan hantu-hantunya, tak boleh libatkan pihak polis secara langsung. mencari mana mentari kita. ms tu rs diri mmg bersalah krn mungkin suami nk perempuan bertudung sbb tu curang dgn wanita bertudung. sudah berjuta kali dia menelefon telefon bimbit ikhwan namun lelaki itu tidak langsung. Tidak berapa lama selepas itu. Padahal antara aku dan mas doni tidak ada masalah apa apa, kedua orang tua kita pun juga udah ngasih lampu hijau. Amir Farhan menarik kepala Dhea lalu disandarkan ke bahunya. 3 Bulan aku berumah tangga dengan suamiku. '' Jom! '' Erin menarik tanganku dan kami berdua berjaya keluar. Cerpen: Kurnia Effendi. Tempatnya memang cantik dan agak mewah. Setibanya aku di rumah, kulihat kereta suamiku berada di garaj. suamiku tidak lagi ‘berfungsi’ dalam ertikata hubungan sex. Beribu-ribu langkah lagi membentang di hadapanku. LAKI-LAKI SEJATI Cerpen Putu Wijaya Seorang perempuan muda bertanya kepada ibunya. Aku dan Rocky lalu dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan jenayah ragut dan dikenakan hukuman penjara. Kononnya ingin bersemuka. cuba kamu cari kelainan sikit. Sebenarnya, di sebalik apa yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi. Angin dingin yang lembut dan nyaman menjamah diriku yang berada dibalkoni bilik hotel pada malam itu. Aku pula seperti di garu-garu saja hati ku ingin mengetahui cerita selanjutnya. KL tu hutan Bandar, mana Bunga biasa di sana,” katanya seraya memandang Bunga yang tunduk menekur tikar. Tiba-tiba boss baru dah dilantik. Mama jumpa pengerusi kelab. Kumpulan cerita-cerita atau cerpen, ada cerita islami, cerpen cinta, cerpen remaja, kisah-kisah sedih, cerita yang bertemakan kritik sosial, kisah persahabatan, keluarga, dan banyak cerita bagus lainnya. Contoh yang paling mudah ialah apabila seseorang dikejar oleh anjing yang garang. P/S:Special dedication to CILI GIRLS Members of SMKTSJA,2009. Kau bukalah hati Suamiku untuk kembali ke pangkal jalan. Kalau aku tahu ini nasib aku , tak akan aku bersusah payah sambung pelajaran aku. “Wow!!! hebat gaya larian suamiku itu” Joyah Jaclyn sengih panjang. Segala fikiran buruk yang aku sangkakan tentang calon suamiku ini amatlah tak terjangkau dek akalku. Tapi this cerpen takde kena mengena pon dengan dia,okay! Enjoy it. Reply Delete. " Tak apa ibu , Qai tak kisah pun. Sayangnya dalam keadaan ini, hati kian sendat oleh rasa pedih yang menyekat kerongkongku. Rizal mengerutkan dahinya lalu duduk di sisinya sambil melihat apa yang Auni sedang buat. Jika ianya boring. Matanya tertinjau. Aku kuatkan volume. Aku di bawa ke café apartment di mana seorang lagi polis sedang menunggu. “Abang perlu bertanggungjawab terhadap Farah. Bukanlah line internet yang 4G tu. Shida tidak mahu bercakap, makan, atau minum malah menjadi garang seperti kucing liar yang ketakutan. Walaupun hatiku sudag dirobek. “Alhamdulillah, Allah tunjuk kekuasaanNYA dengan anggota polis yang menemui kain yang menerkup kamu itu dan dompet perompak yang tercicir itu. dengan komen-komen ni nanti, boleh lah memperbaiki gaya. Aku tidak melihat berapa ramai. CERPEN : My Wife From Village Dengan sekali lafaz sahaja Nia Nur Raudhah kini sah menjadi milik Ashraf Al-Hafiz sepenuhnya. Aku terkilan. Memikirkan pujukan itu. die nmpk sgt kecewa dgn jawapan aku. ''Hah Aryan ni lah anak auntie yang auntie katakan tu. “Eee,geram betul aku!. Motornya juga tidak mengalami kerosakan yang teruk. Dan yang paling buat aku rasa nak tampar muka sendiri banyak sekali sebab nak sedarkan yang ini betul-betul kenyataan bukannya cubaan apabila insan yang ditakdirkan Allah untuk menjadi suamiku merupakan insan yang tak pernah aku jangka sebelum ini. Aku di bawa ke café apartment di mana seorang lagi polis sedang menunggu. jemput layan cerpen baru dari asyu. Setelah aku beri penjelasan polis melepaskan ku dan menasihat aku terus balik dan tentang isteriku itu dicadangkan lapor ke pejabat kadhi. Tapi dilarang nya juga. Masih tiada khabar berita daripada dia. Cerpen- Doa Seorang Anak takut melihat tenungan suaminya yang garang itu. Pak Hisham diam sejenak. "Wow!!! hebat gaya larian suamiku itu" Joyah Jaclyn sengih panjang. sudah berjuta kali dia menelefon telefon bimbit ikhwan namun lelaki itu tidak langsung. Dia nya (bapa mertua) sa-orang bekas polis yang telah bersara bila umur nya 45 tahun dan pada masa itu memandu teksi untuk pencarian hidup se. ia menunjukkan awak tak berusaha membuat cerpe ni kalau tiru sikit2 takpelah ni tiru ayat betul2 asli cuba tukar sikit situasitu mungkin saya boleh terima. Sebab tu dia tidak suka memberi komitmen kepada mana-mana lelaki. Dah bye bye!” Nashley masuk kedalam rumah banglo miliknya yang ditinggalkan oleh ibu bapa kepadanya. Hubungan aku suami isteri tiada apa-apa masalah. Melihat tingkap bilik yang terbuka luas, aku segera menutupnya memandangkan hari juga kelihatan mendung. “Lisa, I think kan, dia tu Ok, sedap mata memandang, Nak cakap garang taklah garang tapi tegas, sayang kau, kuat cemburu sikit, Tak banyak cakap, Orangnya maybe sawo matang atau kuning langsat. Dia tahu Suraya memasang telinga.